دانلود تحقیق درمورد صورتهاي فلکي
با دانلود تحقیق در مورد صورتهاي فلکي در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق صورتهاي فلکي را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق صورتهاي فلکي ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد صورتهاي فلکي
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:8 صفحه
قسمتی از فایل:مردمان باستان تصور ميكردند كه ميتوانند خطوط اصلي چهرهها را در ستارگان آسمان شب پيدا كنند. اين چهرهها معمولاً شكلهايي از قهرمانان، اساطير و خدايان افسانهاي، مخلوقات گوناگون و اجرامي بودند كه به نظر آنها بر روي زمين اثر گذار ند. اين مفهوم عاميانه صورت فلكي است.
اما در ستارهشناسي نوين، لغت صورت فلكي به بخشي از آسمان اطلاق ميشود كه در مرحلهي اول اشكالي را تداعي ميكند كه هزارها سال پيش براي اولين بار مورد توجه انسانهاي باستاني قرار گرفته است.
اين مناطق بر روي كرهي سماوي، مانند استانها يا كشورهاي مختلف بر روي نقشههاي زميني هستند. در حال حاضر هر نقطهاي از آسمان بالاي سر ما، حتماً متعلق به يك صورت فلكي است. حد فاصل بين صورتهاي فلكي در قالب خط مستقيم بوده ولي شكلها ميتوانند كاملاً غيرمتقارن و غيرهندسي باشند. به هر تقدير هر صورت فلكي تعدادي از ستارگان آسمان را درون محدودهي خود جاي ميدهد.
صورت فلكي براي ايجاد راحتي و تسهيل در شناخت اجرام و پيدا كردن بخش خاصي از آسمان مفيد است. از ديد ما، ميتوان تصور كرد كه تمام ستارگان درون محدوده يك صورت فلكي از نظر فيزيكي با هم در ارتباط هستند. از آنجا كه با چشم غيرمسلح نميتوان عمق فضا را تشخيص داد، لذا انسان همهي ستارگان را در يك صفحه و ظاهراً در يك فاصله و بسيار نزديك به هم ميبيند. در حقيقت هر ستارهاي ميتواند در فاصلهي زيادي نسبت به ديگري قرار گيرد كه اين جدايي تا حد صدها و حتي هزارها سال نوري هم ميرسد.
در بين تمدنهاي باستاني اولين فرهنگهايي كه شروع به طبقهبندي آسمان براي نامگذاري نمودند عبارتند از بابليها، هنديها، يونانيها، روميها، چينيها و ميان قارهي آمريكا. انسانهاي ساكن در نيمكرهي شمالي قادر بودند فقط ستارگان قابل ديد در اين نيمكره را شناسايي و طبقهبندي نمايند، زيرا ستارگان عرضهاي جنوبي و پايينتر از آن نقاط قابل رؤيت نبودند. در قرن دوم ميلادي بطلميوس ستارهشناس يوناني ـمصري، توانست بيش از 1000 ستاره را در قالب 48 صورت فلكي در كتاب مجستي فهرست نمايد. اين صورتهاي فلكي كه يادمان دوران عتيق است، به نام صورتهاي فلكي باستاني ناميده ميشوند.
از قرن 16 كه اروپاييها به كشف مناطق جنوبي كرهي زمين پرداختند، فهرست ستارگان نيمكرهي جنوبي براي دنياي غرب شناخته شد. اين صورتهاي فلكي جديد را به نام «صور فلكي نوين» مينامند.
معمولاً نامگذاري صورتهاي فلكي باستاني بر اساس شكل آنهاست. صورتهاي فلكي جبار و اسد ظاهراً به شكلي است كه آنها را ناميدهاند. تعدادي از صورتهاي فلكي نوين را از روي بعضي از اختراعات، نظير ميكروسكوپ و تلسكوپ نامگذاري نمودهاند. شكلها (مثلاً خطوط واصل بين ستارهها) در اصل اختياري بوده و ممكن است روي