دانلود تحقیق درمورد تعاريف و ويژگيهاي بنيادي توابع مثلثاتي
با دانلود تحقیق در مورد تعاريف و ويژگيهاي بنيادي توابع مثلثاتي در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تعاريف و ويژگيهاي بنيادي توابع مثلثاتي را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تعاريف و ويژگيهاي بنيادي توابع مثلثاتي ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد تعاريف و ويژگيهاي بنيادي توابع مثلثاتي
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:27 صفحه
قسمتی از فایل:
1.1. اندازه كمان بر حسب راديان، دايره مثلثاتي
دانشآموزان اولين چيزي را كه در مطالعه توابع مثلثاتي بايد بخاطر داشته باشند اين است كه شناسههاي (متغيرهاي) اين توابع عبارت از اعداد حقيقي هستند. بررسي عباراتي نظير sin1، cos15، (نه عبارات sin10، cos150،) ، cos (sin1) گاهي اوقات به نظر دانشجويان دورههاي پيشدانگاهي مشكل ميرسد.
با ملاحظه توابع كماني مفهوم تابع مثلثاتي نيز تعميم داده ميشود. در اين بررسي دانشآموزان با كمانيهايي مواجه خواهند شد كه اندازه آنها ممكن است بر حسب هر عددي از درجات هم منفي و هم مثبت بيان شود. مرحله اساسي بعدي عبارت از اين است كه اندازه درجه (اندازه شصت قسمتي) به اندازه راديان كه اندازهاي معموليتر است تبديل ميشود. در حقيقت تقسيم يك دور دايره به 360 قسمت (درجه) يك روش سنتي است. اندازه زاويهها برحسب راديان بر اندازه طول كمانهاي دايره وابسته است. در اينجا واحد اندازهگيري يك راديان است كه عبارت از اندازه يك زاويه مركزي است. اين زاويه به كماني نگاه ميكند كه طول آن برابر شعاع همان دايره است. بدين ترتيب اندازه يك زاويه بر حسب راديان عبارت از نسبت طول كمان مقابل به زاويه بر شعاع دايرهاي است كه زاويه مطروحه در آن يك زاويه مركزي است. اندازه زاويه برحسب راديان را اندازه دوار زاويه نيز ميگويند. از آنجا كه محيط دايرهاي به شعاع واحد برابر است از اينرو طول كمان برابر راديان خواهد بود. در نتيجه برابر راديان خواهد شد.
مثال1-1-1- كماني به اندازه يك راديان برابر چند درجه است؟
جواب: تناسب زير را مينويسيم:
اگر باشد آنگاه يا را خواهيم داشت.
مثال 2-1-1 كماني به اندازه راديان برابر چند درجه است؟
حل: اگر و باشد آنگاه
2- دايره مثلثاتي. در ملاحظه اندازه يك كمان چه بر حسب درجه و چه برحسب راديان آگاهي از جهت مسير كمان از نقطه مبدا A1 به نقطه A2 حائز اهميت است. مسير كمان از نقطه مبدأ به نقطه مقصد در جهت خلاف حركت عقربههاي ساعت معمولاً مثبت در نظر گرفته ميشود. در حاليكه در جهت حركت عقربههاي ساعت منفي منظور ميشود.
معمولاً انتهاي سمت راست قطر افقي دايره مثلثاتي به عنوان نقطه مبدأ اختيار ميشود. نقطه مبدأ دايره داراي مختصات (1,0) خواهد بود. آن را بصورت A=A(1,0) نشان ميدهيم. همچنين نقاط D,C,B از اين دايره را بترتيب با مختصات B=(0,1)، C=(-1,0)، D=(0,-1) داريم.
دايره مثلثاتي را با S نشان ميدهيم. طبق آنچه كه ذكر شد چنين داريم:
3- پيچش محور حقيقي به دور دايره مثلثاتي. در تئوري توابع مثلثاتي نگاشت از R مجموعه اعداد حقيقي روي دايره مثلثاتي كه با شرايط زير انجام ميشود نقش اساسي را ايفا ميكند:
(1) عدد t=0 روي محور اعداد حقيقي با نقطه : A همراه ميشود.
(2) اگر باشد آنگاه در دايره مثلثاتي نقطه را به عنوان نقطه مبدا كمان AP1 در نظر گرفته و بر محيط دايره مسيري به طول T را در جهت مثبت اختيار ميكنيم، نقطه مقصد اين مسير را با Pt نشان داده و عدد t را با نقطه Pt روي دايره مثلثاتي همراه ميكنيم. يا به عبارت ديگر نقطه Pt تصوير نقطه A=P0 خواهد بود وقتي كه صفحه مختصاتي حول مبدا مختصاتي به اندازه t راديان چرخانده شود.
(3) اگر باشد آنگاه با شروع از نقطه A بر محيط دايره در جهت منفي، مسيري به طول را مشخص ميكنيم. فرض كنيد كه Pt نقطه مقصد اين مسير را نشان دهد و نقطهاي متناظر به عدد منفي t